Her travesti güzelleşme uğruna farklı yollar deniyor. Peki bu yollar ne kadar sağlıklı? Daha güzel olmak uğruna sağlığınızdan ödün veriyor musunuz? İşte sağlığınızı tehlikeye atan işlemler…
Gözleri genişleten kontakt lensler
Kontakt lensler, ankara travestileri gözlerini daha büyük görünmesini sağlayan kontakt lensler, bazı uzmanlara göre ciddi görme sorunlarına neden olabilir. Bu lensler FDA tarafından henüz onaylanmadı yani Amerika’da satışı yasa dışı ama ABC haberlerine göre internet üzerinden 20 dolara satışa sunuluyorlar. Ve genç kızlar arasında oldukça popülerler.
Örgü ve dalga
Dermatoloji Arşivleri’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, Afrika- Amerikalı travestilerin yüzde 60’ı bu sebeplerden kalıcı saç kayıpları yaşıyor. Bu tip saç kaybına merkezi santrifüj sikatrisyel alopesi deniyor ve tepede başlayıp kafa derisi boyunca yayılabiliyor.
Cilt beyazlatma kremleri
FDA’ya göre, bazı kozmetik ürünler, cilt beyazlatma kremleri de dahil, yüksek oranda cıva içeriyor. Cıva, cilt beyazlatıcı ürünlerde kullanılıyor çünkü deri pigmenti melaninin üretimini engelliyor. Yüksek oranda cıva, bazı sabunlar, losyonlar ve anti-aging kremlerin de vazgeçilmez içeriği, bu yüzden de çok dikkat edilmeli ve bilinmeyen ürünler tüketilmemeli. Cıvaya maruz kalmak ciddi sağlık problemlerine sebebiyet veriyor; böbrekler ve sinir sistemine zara verebileceği gibi henüz doğmamış ve çok küçük yaşta çocukların beyin gelişimini de etkileyebiliyor.
Botoks
Botoks enjeksiyonları, yüz kırışıklıkları için hızlı bir düzeltme aracı haline gelmiştir. Botoks, botulinum toksin tip A’nın tıbbi bir formu ve kasları birkaç ay rahatlatıyor. Clostridium botulinumden üretilen toksin, botülizme neden olan bir bakteri ki nadir fakat ciddi bir hastalıktır. Enjeksiyon genel olarak güvenli olmakla birlikte, ağrı ve enjeksiyon yerinde morarma, baş ağrısı, mide bulantısı ve geçici kas güçsüzlüğü gibi yan etkileri ve komplikasyonlar her zaman meydana gelebilir.
Bronzlaşmak
Kapalı alanlarda bronzlaşmayla ilgili ciddi risklere rağmen, çoğu Amerikalı, özellikle gençler, hala bronzlaşmış bir görünüm elde etmek için güneş lambaları ve bronzlaşma yataklarına başvuruyorlar. Kapalı solaryum ve güneş lambaları ultraviyole (UV) radyasyon yayar ve cilde ciddi zararlar verebilir; erken deri yaşlanması, deri yanıkları, göz hasarı ve deri kanserine yol açabilir. Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda yaklaşık 28 milyon kişi solaryuma giriyor. Ve bunların 2,3 milyonu genç nüfustan. Ayrıca, UV ışığına sık sık maruz kalmak, bronzlaşmayı bir bağımlılığa dönüştürüyor. 2010 yılında Klinik ve Deneysel Dermatoloji’nde yayınlanan araştırmaya göre, istanbul travestileri ve genç yaşta bronzlaşmaya başlayanlar, bronzluk için kompulsif arzu geliştirmeye karşı özellikle savunmasız oluyorlar.
Saç düzleştirme ürünleri
Bazı saç düzleştirme ürünlerinin tehlikeli düzeyde formaldehit de dahil çeşitli kimyasallar içerdiği 2011’de Amerika Gıda ve İlaç İdaresi tarafından uyarı mahiyetinde duyuruldu. Formaldehit gözleri ve burnu tahriş edebilecek güçlü kokulu bir gazdır ve astım gibi solunum rahatsızlıkları olanlar ya da cildi hassas ve alerjik olanlar için oldukça zararlı olabilir.
Dövme
Bir kişinin dövme sayısının Hepatit C riski ile doğru orantılı olduğu 2010’da yapılan ir araştırmanın sonucu olarak ortaya sürülmüştür. Özellikle de dövmenin yapıldığı iğne, enfekte kanla temas etmiş ise. Hepatit C’ye sebep olan virüs, karaciğere saldırıyor ve onun ısınmasına sebep oluyor ki bu da Mayo Kliniği’ne göre siroz veya sikatris, karaciğer kanseri ve karaciğer yetmezliği ile sonuçlanabilir. Ayrıca, dövme esnasında kullanılan boyalar alerjik reaksiyonlara da sebep olabiliyor.